5 edelstenen voor geluk en voorspoed

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 14:20

5 beste edelstenen voor geluk en voorspoed in je leven!

Op zoek naar edelstenen voor geluk, voorspoed en blijheid?

Wij hebben vijf edelstenen voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen.

Soms lijkt het geluk niet aan jouw kant te staan. Er zit van alles tegen in je leven en het gaat je niet gemakkelijk of vanzelf af zoals het bij anderen mensen wel lijkt te gaan. Als je niet tevreden bent en dingen wilt veranderen in je leven, zul je vaak moeten werken aan jezelf. Misschien is het je mindset of vind je het lastig om uit je comfort zone te stappen en actie te ondernemen en je geluk na te jagen.

Bepaalde edelstenen kunnen je ondersteunen om meer geluk in je leven te krijgen. Zo trekken ze bijvoorbeeld voorspoed en geluk aan, helpen ze je met je mindset en doorzettingsvermogen of zorgen ze voor een meer gevoel van innerlijk welzijn en tevredenheid.

 

5 edelstenen voor geluk en voorspoed

  • Citrien
  • Pyriet
  • Seleniet
  • Maansteen
  • Tijgeroog

 

Citrien voor geluk en succes

De Citrien is een zonnige en vrolijke edelsteen. Haar prachtige gele kleur laat je stralen, geeft een zonnig gemoed en helpt ook goed bij depressies. Citrien geeft veel energie en is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een burn-out doormaken of last hebben van vermoeidheidsklachten. Deze gele, oranje steen laat je van het leven genieten en heeft een positief effect op zelfvertrouwen. Het nodigt uit om stappen te ondernemen en je dromen na te jagen.

Citrien heeft een heldere en warme energie en is de steen van geluk en succes. De bekendste eigenschappen van Citrien zijn verder vreugde, blijheid, welvaart en creativiteit.

In edelstenenland kun je vaak moeilijk aan natuurlijke Citrien komen. Deze steen wordt nog weinig gevonden en is hierdoor ook prijzig. Citrien wordt daardoor vaak nagemaakt door Amethist of Rookkwarts op hoge temperaturen te verhitten. Deze nagemaakte variant heeft dezelfde werking als natuurlijke Citrien, maar werkt wel minder krachtig dan natuurlijk, in de aardbodem ontstane Citrien.

Deze nagemaakte variant mag wel gewoon verkocht worden onder de naam Citrien. Wel vind ik het netjes om bij de betreffende steen te vermelden dat het om de gebrande variant gaat. Je kunt dit voor de zekerheid ook altijd even navragen bij een winkel of webshop. Maar heb je te maken met natuurlijke Citrien dan staat dit vaak ook duidelijk vermeld bij de omschrijving en is de prijs van het kristal ook een stuk hoger.

Pyriet voor geluk en rijkdom

Pyriet symboliseert de warmte van de zon en heeft een krachtige trilling waardoor het een van de edelstenen is die geluk brengt en wordt gebruikt om rijkdom aan te trekken. Het is een krachtige manifestatiesteen die op alle gebieden van je leven voor overvloed en welvaart zal zorgen.

Deze edelsteen maakt vrolijk, sterk en zelfverzekerd. Pyriet leert je het leven omarmen en helpt je sterker in je schoenen te staan. Laat je aarden en thuiskomen. Pyriet bevordert wilskracht en eigenwaarde. Het is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Het vermindert frustratie, stress en zorgen. 

Seleniet voor voorspoed en vrede

Seleniet reinigt alle negativiteit en helpt je ook om negatieve gedachtes over bijvoorbeeld geld los te laten. Witte Seleniet staat ook bekend als steen van voorspoed en vrede. Het absorbeert alle negatieve energie terwijl het hoge trillingen uitstraalt. Seleniet staat verder bekend om haar spirituele werking. De steen vergemakkelijkt meditatie en geeft energie voor je spirituele ontwikkeling, zodat je je persoonlijke pad krachtig kunt bewandelen. 

Maansteen voor meer vertrouwen in jezelf en je intuïtie

Maansteen is een steen van emotionele harmonie en welzijn. Dit kristal helpt je om meer te begrijpen van jezelf en heeft daarnaast een kalmerende werking op je gevoelsleven en biedt troost bij stress. De steen zorgt voor meer ontspanning en helpt je meer van het leven te genieten en te waarderen. De steen versterkt daarnaast je  intuïtie waardoor je met meer vertrouwen naar je hart (of onderbuik gevoel) durft te luisteren en zo de juiste stappen kunt zetten naar meer geluk en voorspoed in je leven.

Tijgeroog voor voorspoed en succes

Tijgeroog stimuleert de kracht in jezelf, werkt beschermend en brengt daarbij meer harmonie en balans. Deze mooie edelsteen trekt verder voorspoed en succes aan, versterkt moed, doorzettingsvermogen en besluitvaardigheid. Ook maakt deze steen productief en helpt je om meer geconcentreerd te werken. Verder zet deze edelsteen aan tot actie, hierdoor is het een goede steen om te dragen bij studie en examens. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, nachtmerries en overprikkeling daarom is het ook een hele fijne steen voor kinderen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.